2019 VILLA WAALRE

In samenwerking met Betul Canbaz Interiors is een ontwerp gemaakt voor deze karakteristieke villa in het zuiden des lands.

Het licht glooiende terrein is omgeven door loofbomen die schaduw en pricacy bieden. De woning wordt verhoogd aangelegd en vormt een geheel met de getrapte terrassen aansluitend op de  tuin. De begane grond en terrassen hebben een aards, robuust karakter met een materialisatie in natuursteen en leemkleurig stucwerk. De bovenbouw sluit aan op het bosachtige karakter van het perceel en heeft een lichte bouwstructuur met houten gevelbekleding met grote glaspuien. De kleurstelling van de woning is licht en warm met donkere accenten. Het hoofdvolume met markante schuine kap van geoxideerd koper heeft een verticaal karakter en vormt het hart van de woning. Daarop sluiten 2 horizontaal georienteerde zijvleugels aan met riante vrijdragende luifels en dakranden van leemkleurig  stucwerk.  De platte dakdelen worden voorzien van mos/sedumdaken met randen met overhangend groen die de verbinding leggen met het groene karakter van de omgeving. 
De materialisatie van de woning is warm en natuurlijk met grote glaspuien die de verbinding vormen tussen de binnenruimtes en terrassen. De entree van de woning bevindt zich aan de oostzijde en biedt via de ruimtelijk vormgegeven hal toegang tot de riante leefkeuken en eetkamer. Een markante haard fungeert als schakelpunt tussen de eetkamer en de naar de enkele traptredes verlaagd gelegen zitkamer en lounge. Vanuit de keuken bieden brede glaspuien toegang tot het terras aan de oostzijde met ochtendzon en het overdekte terras aan de westzijde met middag- en avondzon. Via natuurstenen trappen, geflankeerd door weelderige groenstructuren, wordt het lager gelegen terras met zwembad bereikt. In de zijvleugel naast het zwembad bevinden zich de wellness/sauna, gastenverblijf en chill-ruimte voor de kinderen.

De verdieping biedt ruimte aan de master bedroom en badkamer in het hoofdvolume met schuine kap, met openslaande deuren verbonden met het balkon met zicht op de tuin. In de zuidelijke vleugel bevindt zich de garderobe, in de noordelijke vleugel  zijn de kinderkamers met aparte badkamers voorzien.

 

DUURZAAMHEID

In lijn met het ontwerp van woning en omgeving wordt het interieur en de tuin als integraal onderdeel van het totaalontwerp meegenomen. Dit totaalontwerp wordt ontwikkeld met duurzaamheid als basis. De woning wordt ontworpen op de nieuwe energienorm die in 2020 in zal gaan. Materialen en installaties worden zo gekozen dat er een minimum aan energie nodig is om de woning te bouwen en te gebruiken en voorziet vrijwel geheel in haar eigen energieopwekking.