2018 Villa Aerdenhout

Samen met STOCK interiors wordt gewerkt aan een duurzaam landhuis met allure. Het perceel is gelegen in het bosrijke duingebied van Aerdenhout. Het huis voegt zich moeiteloos in zijn omgeving door gebruik van natuurlijke materialen en op het perceel aanwezige hoogteverschillen. De vormgeving, de rijke detaillering en gebruik van houtwerk refereerd aan de Amerikaanse Adirondack stijl. Een belangrijke referentie voor de nieuwe bewoners die lang in Amerika hebben gewoond.
In lijn met de relatie van woning en omgeving wordt het interieur en de tuin als integraal onderdeel van het totaalontwerp meegenomen. Deze onderdelen worden niet als losse ingredienten gezien maar vormen onderdeel van de totaalervaring. Deze totaalervaring wordt ontwikkeld met duurzaamheid in gedachte. Materialen en installaties worden zo gekozen dat er een minimum aan energie nodig is om de woning te bouwen en te gebruiken. Daarnaast wordt voorzien in eigen energieopwekking. De woning wordt ontworpen op de nieuwe norm die in 2020 in zal gaan. Kortom, een karakteristieke woning met een vooruitstrevend duurzame grondslag.

Facts & Figures

Oppervlak (NVO): 275m2
Inhoud: 1750m3
-
OPDRACHTGEVER: Particulier
INTERIEUR: STOCK interiors, Haarlem
TUINONTWERP: Pieter Hessels Landscape Design, Amsterdam
TUINAANLEG: Groengroep, Boskoop
DUURZAAMHEID: D-IA, Duurzame Installatie Architecten, Eindhoven
AANNEMER: Alkema Bouw, Zaandam